Friday, September 29, 2023

Waarom kiezen voor 12v-batterijen in serie voor uw off-grid stroombehoeften

Als u op zoek bent naar een betrouwbare stroombron voor uw off-grid systeem, overweeg dan om meerdere 12V-batterijen in serie te gebruiken . Dat geeft je een hoger voltage en een langere looptijd dan één 12v accu. Als u overweegt om batterijen aan te schaffen voor uw off-grid systeem, laat me dan uitleggen waarom het aansluiten van twee of meer deep-cycle batterijen hun algehele prestaties kan verbeteren.

Wat zijn de twee 12v-batterijen in serie

Wil je een accubank creëren die veel energie kan opslaan, dan is een serieschakeling de beste keuze. Met die configuratie werken alle twee 12v-batterijen in serie samen en delen ze hun lading. Dat betekent dat als een batterij op enig moment tijdens zijn levensduur zijn lading verliest, hij nog zo lang mogelijk stroom kan leveren omdat een volgende storm het kan overnemen totdat hij weer klaar is. dat betekent ook dat wanneer u die batterijen gebruikt in combinatie met zonnepanelen of windturbines (om uw huis draaiende te houden), slechts één apparaat tegelijkertijd toegang nodig heeft; dat maakt de installatie toegankelijker omdat er geen meerdere verbindingen tussen componenten nodig zijn, zoals bij het gebruik van parallelle koppelingen!

Twee 12 Volt Batterijen In Serie

twee 12 volt-batterijen in serie wilt aansluiten , zijn hier enkele redenen waarom:

 • U wilt meer vermogen dan een enkele batterij kan leveren. Dat kan handig zijn als u krachtige apparaten gebruikt of meerdere apparaten tegelijk oplaadt (zoals een camper).
 • U wilt redundantie voor het geval een van de batterijen leeg raakt of beschadigd raakt. Twee onafhankelijke eenheden zorgen ervoor dat uw stroombron altijd beschikbaar is, zelfs als er een uitvalt.
 • U wilt er zeker van zijn dat als er iets misgaat met één accu, deze niet beide tegelijk uitvalt – dat is vooral belangrijk bij het werken met hoogspanningssystemen zoals die op boten en campers waar het onmogelijk is om meerdere accu’s te gebruiken!

4 12v batterijen in serie Wordt gebruikt om de totale spanning te verhogen

12V-batterijen in serie te gebruiken4 12v-batterijen in serie worden gebruikt om de totale spanning te verhogen. Twee aangesloten 6V-batterijen geven u een 12V-systeem, enzovoort. Wil je 24V gebruiken, sluit dan vier 12V accu’s in serie aan. Bij het aansluiten van batterijen mag u de plus- en minpool niet door elkaar halen, want dat kan problemen met uw elektriciteitsvoorziening veroorzaken of zelfs brand veroorzaken als u dit verkeerd doet!

De perfecte combinatie van prestaties en kosten van 2 12 volt batterijen in serie

De ideale combinatie van prestaties en kosten Hoewel er veel andere soorten 2 12 Volt-batterijen in serie beschikbaar zijn, zoals loodzuur en lithium-ion, zijn die twee het meest gebruikelijk in off-grid-toepassingen. Ze hebben allebei veel vergelijkbare kenmerken waardoor ze geweldige opties zijn voor uw systeem: ze zijn betrouwbaar, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast bieden ze ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere soorten batterijen. Elk type heeft zijn sterke en zwakke punten, maar als het erop aankomt, kunnen beide typen door elkaar worden gebruikt, afhankelijk van uw behoeften of budgetbeperkingen.

Wat zijn 2 12v-batterijen in serie?

Wat zijn 2 12v-batterijen in serie ? Een seriebatterij is een batterij waarbij elke cel met de volgende is verbonden, waardoor een additieve spanning ontstaat. Als u bijvoorbeeld twee 12V-accu’s in serie hebt staan, worden ze zo met elkaar verbonden dat de plus- en minpool met elkaar verbonden zijn. Dat betekent dat wanneer je twee 12V-accu’s combineert, je 24V aan stroom krijgt.

Waarom 2 batterijen in serie gebruiken?

Inmiddels heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van parallelle batterijen en 2 batterijen in serie . Vergelijkbare batterijen zijn het meest voorkomende type opstelling dat wordt gebruikt voor off-grid-toepassingen. Ze zijn gemakkelijk te begrijpen, relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden en leveren betrouwbare stroom voor uw systeem. Het kan echter voorkomen dat seriebatterijen een betere keuze zijn dan parallelle opstellingen. Bijvoorbeeld:

 • U hebt meer capaciteit nodig dan wat er vandaag beschikbaar is met standaard 6V of 12V loodzuuraccu’s (of andere opties). dat kan zijn omdat:
 • Uw behoeften overtreffen wat een individuele batterij kan bieden; of
 • U heeft extra capaciteit nodig van uw bestaande bank. Toch wil je er niet nog een toevoegen omdat de ruimte beperkt is, of zelfs als je ruimte hebt voor een andere bank, wil je de kosten laag houden door meerdere banken te delen!

De voordelen van batterijen parallel en in serie

U hebt veel opties wanneer u uw huis of bedrijf van stroom wilt voorzien. U kunt zonnepanelen gebruiken om elektriciteit op te wekken en deze op te slaan in parallel- en seriebatterijen . Of u kunt een generator kopen die op benzine of diesel loopt. Het gebruik van seriebatterijen in plaats van andere soorten stroombronnen heeft echter enkele belangrijke voordelen:

 • Veiligheid – Accu’s behoren tot de veiligste energieopslagapparaten van dit moment, omdat ze bij oververhitting niet ontbranden, zoals benzinemotoren.
 • Langere levensduur – Batterijen hebben een langere levensduur dan andere energieopslagsystemen zoals generatoren of zonnepanelen (die mogelijk regelmatig onderhoud nodig hebben). Batterijen uit de 12 volt-serie kunnen bij goed onderhoud tot wel 10 jaar meegaan!

Maatvoering van uw serie accupacks

Bij het dimensioneren van een batterijpakket voor uw off-grid stroombehoeften, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Eerst moet u weten hoeveel stroom het verbruikt en voor hoe lang. Als de batterij wordt gebruikt voor verlichting, is de kans groot dat de batterij in de loop van de tijd langzaam ontlaadt. In dat geval is deze het meest geschikt als een 8-volt systeem (en heeft daarom twee 6V-batterijen nodig). Als uw toepassing frequentere ontladingen of hogere spanningen vereist (zoals draaiende gereedschappen), is 12V wellicht beter geschikt.

U krijgt tweemaal de capaciteit, maar met de helft van de spanning

Als je ervoor kiest om twee 12 volt accu’s in serie te gebruiken, is een van de voordelen dat je twee keer zoveel capaciteit krijgt maar met de helft van de spanning. Je kunt ze ook parallel of in serie schakelen. Naast dat er meer stroom beschikbaar is, is een ander voordeel van het gebruik van twee 12-volt-batterijen in plaats van één 24-volt-batterij dat ze lichter en gemakkelijker te hanteren zijn bij installatie op uw off-grid-systeem.

Bij het kiezen van uw batterijsysteem

Overweeg bij het kiezen van uw batterijsysteem of u het in een parallelle of serieconfiguratie gaat gebruiken. Parallelle accubanken worden gebruikt wanneer de belasting relatief licht is en er behoefte is aan meer capaciteit dan één grote accubank kan bieden. Als u bijvoorbeeld twee 120-volt-accu’s heeft die elk 100 ampère-uren vermogen leveren (200 Ah), dan levert een parallelle aansluiting u 200 Ah aan totale capaciteit bij 12 volt. Dat zal goed werken als uw ladingen niet meer dan 50 ampère per uur laadstroom nodig hebben; Als ze echter meer dan die hoeveelheid laadstroom nodig hebben, is het misschien beter voor u om twee aparte 120 volt accubanken te gebruiken in plaats van ze parallel te schakelen.

Je hebt een langere looptijd met 12V-batterijen in serie

Als u het maximale uit uw 12V-accu’s wilt halen, is het van essentieel belang dat u weet dat ze in serie kunnen worden geschakeld. Dat betekent dat als je twee 12v-accu’s hebt, deze worden aangesloten om tegelijkertijd op te laden. Wanneer dat gebeurt, wordt hun gecombineerde spanning 24 volt en geeft u meer vermogen dan alleen één batterij zou leveren. Als je drie of meer batterijen hebt, kunnen ze ook in serie worden geschakeld, enzovoort! op die manier zal er, als de ene batterij eerder leeg is dan de andere (wat soms gebeurt), er nog steeds genoeg stroom overblijven van andere werkende eenheden zodat zaken als lampen of apparaten niet veel stroom nodig hebben.

Als u de beste waarde voor uw geld wilt, kies dan voor twee 12-volt batterijen in een serie

Als u de beste prijs-kwaliteitverhouding wilt, kiest u voor twee 12 volt-batterijen in een serie. Een enkele accu van 12 volt kan gedurende een korte periode tot 20 ampère stroom leveren. Als u echter meer dan één apparaat tegelijk wilt gebruiken of langdurig wilt laten werken, krijgt u door twee 12 volt-batterijen in serie te gebruiken een hogere spanning en dus meer stroomcapaciteit (het vermogen om stroom te leveren).

Overwegingen bij het kiezen van uw batterijsysteem

 • Houd rekening met het vermogen van uw zonnepanelen.
 • Hoeveel stroom heb je nodig?
 • Wat voor soort batterijen worden er gebruikt en hoeveel?

Conclusie

Tot slot, gebruik twee 12v-batterijen in serie om uw stroomcapaciteit te vergroten. Dat geeft je het dubbele van de spanning en de ampère-uren aan capaciteit. Het kan echter zijn dat u overdag een airconditioner en verlichting wilt laten werken en ze ‘s nachts wilt laten uitgaan zonder de batterijen om de paar maanden (of jaren) op te laden of te vervangen. In dat geval zijn 12v-batterijen met een grotere capaciteit vereist.

Source Code:.

All Categories

Related Articles

De ultieme gids voor het kopen van een 150ah lithiumbatterij

Bent u op zoek naar een 150ah Lithium accu ? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De toekomst van het batterijpakket voor zonnepanelen innovaties en verbeteringen

De toekomst van Solar Panel Battery Pack ziet er rooskleurig uit. Lithium-ion batterijen zijn de beste optie voor zonnepanelen.

Top 10 voordelen van het installeren van een zonnebatterij bij u thuis

installeren van een zonnebatterij bij u thuis, van geld besparen op uw energierekening tot het verkleinen van uw ecologische voetafdruk.

Hoe u de juiste lithiumbatterij kiest die te koop is voor uw behoeften

Lithiumbatterij te koop heeft veel voordelen waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in verschillende producten

Waarom is een 12v-180ah-batterij perfect voor off-grid leven

Het onderhouden van uw dagelijkse activiteiten kan echter een uitdaging zijn zonder een betrouwbare stroombron. Dat is waar een 12v-180ah accu goed van pas komt.

Waarom u zou moeten overstappen op een lithium-scheepsaccu

In die blogpost onderzoeken we waarom je zou moeten overstappen op een lithium-scheepsaccu .

Waarom is lithium de beste scheepsaccu

In die blogpost onderzoeken ze de voordelen van het gebruik van een lithium- scheepsaccu en hoe je de juiste kiest voor je vaartuig.

Lithiumbatterij 12v 200ah: hoe kies je de juiste

Bent u op zoek naar een betrouwbare en robuuste Lithium Accu 12v 200ah , dan bent u bij ons aan het juiste adres! Het vinden van de perfecte batterij voor uw behoeften kan ontmoedigend zijn,

Waarom is de lithium-vrijetijdsbatterij lichter en biedt deze meer vermogen per volume-eenheid

Een lithium-vrijetijdsbatterij is een oplaadbare batterij die lithium gebruikt als kathodemateriaal.